Vlada HNŽ

Potpisani ugovorio o korištenju poljoprivrenog zemljišta u Čitluku

Gospodarstvo / Flash | 30. 01. 2017. u 13:21 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Donko Jović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ danas je s 13 koncesionara potpisao Ugovor o korištenju poljoprivrednog zemljišta u općini Čitluk, a tijekom sutrašnjeg dana Ugovor će biti potpisan s još 14 koncesionara.

Inače, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede zaprimilo je 101 zahtjev fizičkih i pravnih osoba podnesen za koncesiju za korištenje ukupno 333 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta na području općine Čitluk.

Vlada je na sjednici održanoj 28.1.2017. godine dala suglasnost na prijedlog Ugovora, a današnjim i sutrašnjim potpisivanjem bit će okončan postupak dodjele koncesija za 27 koncesionara.

Tijekom današnjeg potpisivanja Ugovora, ministar Jović istaknuo je kako se nada da će uskoro biti okončan postupak i za preostala 74 zahtjeva, zaprimljena u Ministarstvu.

Dodao je, također, kako je Vlada na sjednici održanoj u travnju 2016 . godine donijela Odluku o davanju suglasnosti Općinskom vijeću Općine Čitluk za preuzimanjem uloge koncesora na poljoprivredno zemljište u državnom vlasništvu na području općine Čitluk, te se od tada, skladno toj Odluci, zahtjevi za dodjelu poljoprivrednog zemljišta podnose općini Čitluk, koja ih razmatra te donosi odluke o potpisivanju ugovora o dodjeli koncesija.

Kopirati
Drag cursor here to close