Radovi

Posušje: Ulice se uređuju nakon 30 godina

Gospodarstvo / Flash | 03. 07. 2014. u 13:09 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovih dana samo središte Posušja poprište je značajnih građevinskih radova na mjesnoj infrastrukturi. Nakon više od 30 godina radi se na obnavljanju dotrajale podloge pločnika u Ulici kralja Tomislava.

Uklanja se asfalt, ravna teren i postavljaju se betonske kocke. Prva faza radova koja uključuje obnovu obje strane pločnika u Ulici Kralja Tomislava skoro je okončana, a u drugoj fazi predviđena je također opsežna rekonstrukcija pločnika i u najdužoj posuškoj ulici - Ulicu Fra Grge Martića. Radovi se izvode u koordinaciji Općine Posušje i JU Urbikom.

Ovo je samo jedan od mnogobrojnih projekata kojima se nastoji Posušju modernizirati i uljepšati izgled, ali i olakšati stanovništvu prilikom svakodnevnog kretanja mjestom. Tome u prilog ide i rekonstrukcija javne rasvjetne mreže u Posušju koja se također privodi kraju.

Zahvaljujući opsežnim nadzemnim i podzemnim radovima na javnoj rasvjeti koji se provode još od prošle godine ponovno su, nakon godina lošeg i neredovitog osvjetljenja, punim sjajem zasvijetlile ulice na širem području mjesta. U sljedećim danima očekuje se završetak radova u užem središtu, tako da i ulice koje do sada nisu uopće imale gradsku rasvjetu bit će uskoro osvijetljene. Do Dana općine Posušje u kolovozu ostaje još izvršiti radove u mjesnom naselju Durmišuša čime će se završiti i ovaj kompleksni zahvat.

Završena je i rekonstrukcija male športske dvorane, koja je godinama bila zanemarivana, a novo ruho je dobio i gradski park. Također, započet je projekt ograđivanja i zaštite jezera na Tribistovu, inače akumulacije koja posuški kraj opskrbljuje vodom. Treba reći kako se svakodnevno radi i na širenju vodovodne mreže.

U središnjoj Osnovnoj školi u tijeku je izgradnja kotlovnice čijim bi se završetkom prešlo na štedljivi sustav grijanja. U lokalnoj upravi i poduzećima koja njoj gravitiraju uveden je strog režim kontrole radnog vremena, čime bi se trebala povećati efikasnost i poboljšati kvaliteta usluge prema građanima.

Treba reći da je završena dopuna Općinske strategije, a neki od njenih projekata će ubrzo u realizaciju. Tijekom ljeta uz podršku UNDP-a počet će i izgradnja 18 autobusnih stajališta modernog izgleda kako bi se povećala sigurnost putnika koji koriste gradski prijevoz.

Braniteljska poljoprivredna zadruga odgovor je Općine Posušje na zahtjeve branitelja za organiziranjem raznih oblika poljoprivredne proizvodnje u Posušju.

Za ovaj projekt ubrzo se očekuje realizacija, također uz podršku međunarodne organizacije UNDP.

„Posuško lito“ nam i ove godine donosi niz kvalitetnih događanja. Preko 30 različitih događaja biti će realizirano uz podršku Općine Posušje.

Kopirati
Drag cursor here to close