Još malo nameta!

Poslovni subjekti, uplatite novac za ''Dječji tjedan''

Gospodarstvo / Flash | 12. 10. 2015. u 12:22 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U cilju poticanja i organiziranja raznovrsnih kulturno-obrazovnih, rekreativnih i drugih manifestacija posvećenih djeci i unapređenju brige o djeci, člankom 95. Zakona o osnovama socijalne skrbi, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite obitelji s djecom, utvrđena je obveza da se tijekom cijelog mjeseca listopada naplaćuju novčani iznosi utvrđeni odlukom Vlade F BiH.

Odlukom Vlade F BiH o utvrđivanju novčanih iznosa koji će se naplaćivati tijekom mjeseca listopada 2015. godine na teritoriju Federacije BiH za ''Dječji tjedan'' utvrđeni su novčani iznosi koji će se na teritoriju Federacije BiH naplaćivati tijekom listopada 2015. godine i to:

  1. 1% na prodanu voznu kartu u međumjesnom i međunarodnom željezničkom, brodskom, avionskom i autobusnom prometu;
  2. 20% na poštanske pošiljke u unutarnjem prometu, osim na pošiljke novina i časopisa;
  3. 1% na prodanu ulaznicu za kazalište, kino, druge kulturne manifestacije i športske priredbe za koje se naplaćuju ulaznice;
  4. 1% na prodanu video kazetu i nosač zvuka.

Iz Vlade HNŽ-a informiraju javnost i poslovne subjekte na koje se odnosi navedena obveza da, sukladno uputama Ministarstva financija HNŽ, uplate novčanih iznosa mogu izvršiti popunjavajući uplatnicu slijedećim podacima:

  • Ministarstvo financija HNŽ – Broj računa: 3380002200005953 Unicredit bank
  • Vrsta prihoda: 722425
  • Svrha doznake: Za Dječji tjedan
  • Organizacijska jedinica: 1901001

Iz Vlade HNŽ-a također podsjećaju poslovne subjekte, na koje se odnosi obveza, kako je člankom 99. Zakona o osnovama socijalne skrbi, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite obitelji s djecom propisana novčana kazna od 500 do 1.000 KM za prekršaj ukoliko poduzeće, odnosno pravna osoba ne naplaćuje novčani iznos utvrđen odlukom Vlade F BiH.

Za navedeni prekršaj kaznit će se i odgovorna osoba u poduzeću, odnosno pravna osoba, novčanom kaznom od 100 do 400 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close