Povećanje cijena

Poskupljuje struja u RS-u

Gospodarstvo / Flash | 11. 03. 2016. u 16:52 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske (RS) Petar Đokić tvrdi da ne zna koliko će eventualno biti povećana cijena električne energije u tom bh.entitetu, jer je Regulatorna agencija u fazi analiziranja troškova koje su im uputila sva proizvodna i distributivna poduzeća iz sastava „Elektroprivrede RS-a“.

Regulatorna Komisija za energetiku u ponedjeljak, 14. ožujka, će ponovo razmatrati zahtjev „Elektroprivrede RS-a“, odnosno njenih ovisnih poduzeća, za poskupljenje struje, a po neslužbenim informacijama cijena struje za domaćinstva bit će uvećana za pet posto, već od travnja.

Đokić je danas posjetio Rudnik i Termoelektranu Gacko, koje je jedno od ovisnih poduzeća „Elektroprivrede RS-a“ koje traži povećanje cijene struje.

Resorni ministar tvrdi da, ukoliko se ne pomogne RiTE Gacko, ta firma će se ugasiti.

''Razvojna politika mora da bude na bazi realnih priznanja troškova koji mogu biti takvi da omoguće da se kroz njih može ući u nove investicijske aktivnosti, ustvrdio je Đokić.

Gotovo sva proizvodna poduzeća iz sastava „Elektroprivrede RS-a“ su u prošloj godini poslovala s financijskim minusom i njihov ukupan gubitak iznosio je 39,2 milijuna KM.

Rudnik i Termoelektrana Gacko ima akumulirani gubitak od čak 26,5 milijuna KM.

 

Kopirati
Drag cursor here to close