Odluka

Poskupljuje odvoz smeća u Širokom Brijegu

Poskupljenje se temelji na činjenici da cijene nisu mijenjane od 2000. godine, a u međuvremenu su se pojavile brojne ekonomske promjene.
Gospodarstvo / Flash | 18. 12. 2023. u 13:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odvoz komunalnog otpada u Širokom Brijegu poskupjet će od 1. siječnja 2024. godine, odlučeno je u ponedjeljak na 31. sjednici Gradskog vijeća.

S dosadašnjih 16 KM, nova mjesečna cijena odvoza smeća iznosit će 19,70 KM s PDV-om za domaćinstva preko 50 m² u što spada velika većina korisnika komunalnih usluga u Širokom Brijegu.

Foto: Jabuka.tv / Nove cijene

Domaćinstva do 50 m² će umjesto dosadašnjih 11 KM, plaćat će 13,50 KM s PDV-om dok će samačka domaćinstva uslugu odvoza smeća mjesečno plaćati 8,40 KM s PDV-om.

Poskupljenje se temelji na činjenici da cijene nisu mijenjane od 2000. godine, a u međuvremenu su se pojavile brojne ekonomske promjene. Najznačajniji faktor je visoka stopa inflacije koja je izazvala povećanje troškova od goriva, energenata, plaća radnika, održavanja vozila te nabavu potrošnog materijala, kazao je, između ostaloga, ravnatelj Javnog komunalnog poduzeća Čistoća Zoran Slišković.

Video: 31. sjednica GV Široki Brijeg

Prijedlog Suglasnosti na cijene komunalnih usluga JKP Čistoća d.o.o Široki Brijeg usvojeno je sa 17 glasova za i 5 protiv.

Foto: Jabuka.tv / Nove cijene

Širokobriježani će tako prve račune s uvećanim cijenama dobiti u veljači 2024. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close