U Sarajevu

Posebni redovi vožnje za prijevoz robe za vrijeme remonta pruge Sarajevo-Bradina

Gospodarstvo / Flash | 10. 06. 2015. u 14:17 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na pruzi Sarajevo-Čapljina, dionica Sarajevo-Bradina, već je počeo remont pruge u razdoblju od 14.01.2015. godine do 14.04.2016. godine. Tim povodom u srijedu u zgradi Direkcije ŽFBiH u Sarajevu, održan je radno-konsultativni sastanak predstavnika Željeznica FBiH i komitenata: GIKIL Lukavac, Arcelor Mittal Zenica, Luka Ploče, Željeznice RS, HŽ Cargo i Alumina d.o.o. Zvornik. Tema sastanka bila je 'Prijevoz robe u vrijeme remonta pruge Sarajevo-Bradina 2015/2016'.

Cilj sastanka je da se osigura što efikasnije izvršenje predviđenog prijevoza roba u otežanim okolnostima cikličnih prekida željezničkog prometa na pomenutoj dionici u trajanju od 10 do 30 sati i to u razdoblju od 14 mjeseci, a koji su definirani na osnovu Ugovora sa izvođačem remonta pruge.

Predsjednik Uprave-Generalni direktor ŽFBiH, mr.sci. Nijaz Puzić zaključio je da je ovo zajednički posao i interes svih sudionika sastanka, te da je neophodno ostvariti otvorenu suradnju i pomoć, koji podrazumijeva potpunu koordinaciju, suradnju i stalnu komunikaciju svih strana u cilju ostvarivanja dogovorenih obaveza.

Usuglašen stav sudionika sastanka je da će željezničke kompanije formirati operativne timove koji će na osnovu potreba komitenata za utvrđenim količinama roba, izraditi planove i redove vožnji za vrijeme trajanja remonta pruge, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću ŽFBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close