Prijave

Posao u naplatnim kućicama: Na 36 mjesta želi 330 ljudi

Gospodarstvo / Flash | 28. 10. 2016. u 13:17 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na natječaj za 36 radnika koji će biti angažirani u naplatnim kućicama na dionici autoceste "9. januar" od Prnjavora do Doboja i Centru za održavanje i kontrolu prometa stiglo je 330 prijava, rekao je direktor "Autoputeva Republike Srpske" Dušan Topić.

Natječaj je zatvoren u četvrtak, ali na adresu "Autoputeva" naknadno je stigao i manji broj prijava putem pošte.

"Natječaj je raspisan za prijam 15 radnika i osam vođa smjene na naplatnim kućicama u Prnjavoru i Doboju, dok se ostale pozicije odnose na radna mjesta u Centru za održavanje i kontrolu prometa u Kladarima. Ovoga tjedna ćemo pregledati pristigle prijave i nakon toga pozvati na intervju kandidate koji su poslali kompletne prijave", kazao je Topić.

Naplata cestarine na prvoj dionici autoceste "9. januar" trebala početi do kraja ove godine, javlja Glas Srpske.

"Do sada smo održali nekoliko sastanaka u Ministarstvu prometa i veza Republike Srpske. Sve predradnje za naplatu cestarine bit će završene do kraja godine i očekujemo da će najkasnije do Nove godine vozači početi izdvajati novac za korištenje ove trase autoputa", kazao je Topić i dodao da još ne zna koliko će iznositi cestarina.

Izgradnja druge dionice autoceste od Banja Luke do Prnjavora ide planiranom dinamikom.

"Pri kraju je izgradnja skoro svih većih objekata na toj dionici. Već je počela izrada kanalizacije koja je preduvjet za postavljanje završnih slojeva nasipa kako bi se moglo krenuti sa asfaltiranjem. Prvi slojevi asfalta na ovoj dionici su položeni prije dvadesetak dana", rekao je Topić i dodao da očekuje da izgradnja ove dionice autoceste bude završena u roku, odnosno do kraja 2017. godine.

Dušan Topić je rekao da od kineske Eksim banke očekuju da predstavnike Republike Srpske pozove na pregovore u vezi sa izgradnjom autoceste od Glamoča do Mliništa.

"Kinezima smo predali svu potrebnu dokumentaciju u vezi sa izgradnjom ove trase i očekujemo od Eksim banke da nas pozove na završne razgovore kako bismo potpisali kreditni sporazum", rekao je Topić i dodao da će ovaj projekt biti predstavljen i početkom studenog u Rigi na sastanku kineskog premijera sa premijerima i izaslanstvima 16 zemalja istočne i središnje Europe.

Kopirati
Drag cursor here to close