Trlin

Poruka Posavini i Hercegovini: Razvojna banka je vaša banka

Gospodarstvo / Flash | 08. 08. 2014. u 09:11 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Razvojna banka bit će otvorena onima zbog kojih je i nastala, proizvođačima nove vrijednosti'', izjavio je u intervjuu za Oslobođenje v.d. predsjednika Uprave Razvojne banke Federacije BiH Borislav Trlin.

Trlin ističe kako je već napravio konekciju s gospodarstvenicima iz Distrikta Brčko, Posavine, te da se u dva navrata sastao s gospodarstvenicima iz Hercegovačko-neretvanske županije.

''Moja poruka je jasna: Razvojna banka FBiH je njihova banka. Nakon konstituiranja nove uprave koja mora biti profesionalna, kompetentna i napokon korektna, Razvojna banka će biti ono što i jeste po definiciji, a ja već radim na tome'', rekao je Trlin.

Dodao je kako je Vlada naložila Razvojnoj banci da snimi situaciju na ugroženim područjima koju su napravili i dobili zadatak da predlože sustav mjera.

''Osim reprograma i monitorija na kredite, Razvojna banka je napravila i dugoročno kreditiranje tekućih sredstava zbog održavanja postojeće likvidnosti firmi s veoma malom kamatnom stopom, od dva posto, i mogućnosti grace perioda do 12 mjeseci'', izjavio je Trlin.

Rekao je, između ostalog, kako Razvojna banka s postojećim kapacitetima i na način kako je vođena nije mogla odgovoriti dovoljno realnom sektoru.

''Ovo je ozbiljna institucija od koje puno očekuje i Vlada Federacije BiH i gospodarstvenici. Prije svega, govorim o izvoznicima. U ovom trenutku svima nam je jasno da je našem realnom sektoru potrebna pomoć Razvojne banke, makar u ovim kapacitetima. Prioriteti će biti naši izvoznici, jer bez izvoza mi nemamo razvoja. Naše tržište je malo i tko god želi da se bavi ozbiljnom proizvodnjom, upućen je na izvoz'', rekao je Trlin.

Istaknuo je kako Razvojna banka Federacije BiH može biti dobar razvojni mehanizam Vlade FBiH i istovremeno zajedno raditi s Gospodarskom komorom, Udrugom proizvođača i Udrugom izvoznika.

Kopirati
Drag cursor here to close