180 objekata

Porezna uprava otkrila 95 neprijavljenih radnika i izdala preko 250.000 KM kazni

Gospodarstvo / Flash | 30. 12. 2015. u 11:02 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Porezna uprava Federacije BiH je u nastavku aktivnosti kontrole zakonitosti poslovanja poreznih obveznika 29. prosinca provela još jednu uspješnu akciju u okviru koje je izvršila kontrolu 180 poslovnih subjekata na području cijele Federacije BiH.

U tijeku inspekcijskih nadzora inspektori Porezne uprave FBiH su otkrili 95 neprijavljenih radnika i 16 objekata u kojima se obavljala djelatnost bez odobrenja nadležnog organa, priopćeno je iz ove uprave.

Zbog zapošljavanja neprijavljenih radnika, rada bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranja prometa, zapečaćeno je 39 objekta, a izdano je 109 prekršajnih naloga sa visinom izrečenih novčanih kazni u ukupnom iznosu od 268.500,00 KM.

''Porezna uprava FBiH će nastaviti i dalje aktivnosti na kontroli i sprečavanju sive ekonomije i poziva porezne obveznike da izvršavaju svoje obaveze, a građane da uz punu diskreciju prijave nepoštivanje poreznih zakona, zapošljavanje neprijavljenih radnika, neizdavanje fiskalnih računa i druge koruptivne radnje'', navodi u priopćenju Porezna uprava FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close