Blokada

Porezna uprava: Gradonačelnik Zenice lagao o blokadi kladionica?

Gospodarstvo / Flash | 04. 07. 2017. u 13:01 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Porezna uprava Federacije BiH demantirala je medijske navode Gradske uprave Zenica da je ”Porezna uprava blokirala račune poreznih obveznika" i da "gradu moraju platiti pola milijuna KM''.

''Porezna uprava FBiH-Kantonalni porezni ured Zenica nije izvršio blokadu transakcijskih računa poreznih obveznika iz grupe “lutrije, igre na sreću, sportske kladionice”, a po osnovu komunalne takse Grada Zenica, kako se to navodi u priopćenju Gradske uprave Zenica. Županijski porezni ured Zenica pokrenuo je postupak prinudne naplate komunalne pristojbe na osnovu izvršnih rješenja i poreznih prijava za porezne obveznike iz grupe “lutrije, igre na sreću, sportske kladionice“, za 2015. godinu u iznosu do 183.743,69 KM, a ne u iznosu od 500.000 KM kao što se to navodi u tekstu'', priopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

Iz te institucije podsjećaju da se postupak prinudne naplate komunalne takse vrši u skladu sa zakonom i podzakonskim aktima nakon što isteknu rokovi u kojima je porezni obveznik bio dužan da izmiri svoje dužne obveze i kada rješenja o naplati postanu izvršna i konačna.

Kopirati
Drag cursor here to close