Kontrola zakonitosti

Porezna uprava FBiH u HNŽ-u zapečatila 9 poslovnih objekata

Gospodarstvo / Flash | 11. 06. 2014. u 14:03 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika na području Hercegovačko-neretvanske županije inspektori Porezne uprave FBiH zapečatili su 9 poslovnih objekata i izdali 17 prekršajnih naloga, s visinom izrečenih novčanih kazni u ukupnom iznosu od 16 800 maraka.

Kako je priopćeno iz Porezne uprave FBiH, djelomični inspekcijski nadzori izvršeni su kod 30 poreznih obveznika. U momentu kontrole 10 poreznih obveznika nije obavljalo djelatnost i istima je ostavljen poziv da se jave u KPU Mostar Odsjek za inspekcijski nadzor, radi provođenja upravnog postupka.

Zbog utvrđenih nezakonitosti u poslovanju doneseno je jedno rješenje o otklanjanju nepravilnosti i nedostataka u poslovanju poreznog obveznika i 11 rješenja o obustavi poslovnih aktivnosti. Zapečaćeno je 9 poslovnih objekata i izdano 17 prekršajnih naloga, sa visinom izrečenih novčanih kazni u ukupnom iznosu od 16 800 KM.

Prekršajni nalozi poreznim su obveznicima ispostavljeni zbog nepoštivanja Zakona o fiskalnim sistemima u tri slučaja, neposjedovanja odobrenja za rad u šest slučajeva, kao i angažiranja neprijavljenih radnika kod dva porezna obveznika.

Također, u dva slučaja prekršajni nalozi su izdati zbog nepoštivanja odredaba Zakona o doprinosima, a u četiri slučaja zbog nepoštivanja Zakona o Poreznoj upravi FBiH, priopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close