Kontrola glazbe uživo

Porezna uprava ''češlja'' ugostiteljske objekte za doček Nove godine

Gospodarstvo / Flash | 29. 12. 2015. u 13:34 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Porezna uprava Federacije BiH će pred nastupajuće novogodišnje praznike izvršiti kontrolu ugostiteljskih objekata na području FBiH u kojima se organiziraju zabavne priredbe - estradni program, odnosno glazba uživo.

U tijeku inspekcijskog nadzora predmet kontrole bit će evidentiranje prometa u skladu sa Zakonom o fiskalnim sustavima i kontrola ugovora o autorskom djelu zaključenih između organizatora estradnog programa i izvođača u skladu sa Zakonom o porezu na dohodak.

U tijeku kontrola posebno će biti vršena provjera jesu li ugovoreni iznosi autorskih honorara realno prijavljeni. Također, predmet kontrole bit će obračunate i uplaćene komunalne naknade za izvođenje glazbe uživo, u skladu sa županijskim zakonima.

U slučajevima postojanja osnovane sumnje u točnost iskazanih autorskih honorara nadležni Odsjek za istražne i obavještajne radnje pozivat će organizatore i izvođače estradnog programa zbog davanja izjava o visini isplaćenih honorara i poduzimanja određenih aktivnosti.

Ukoliko budu utvrđene nepravilnosti Porezna uprava Federacije BiH će kod organizatora estradnog programa provesti cjelovit nadzor nad zakonitošću poslovanja, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Porezne uprave FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close