Maske, rukavice ..

Pomoć naroda Turske dopremljena na sarajevski aerodrom

Pomoć naroda Republike Turske dopremljena je danas na sarajevski aerodrom kao humanitarna pomoć Društvu Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine.
Gospodarstvo / Flash | 24. 03. 2020. u 19:30 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pomoć naroda Republike Turske dopremljena je danas na sarajevski aerodrom kao humanitarna pomoć Društvu Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine.

Riječ je o zaštitnim maskama, rukavicama, te zaštitnim odijelima i naočalama. Društvo Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine rasporedit će ovu pomoć entitetskim organizacijama Crvenog krsta/križa, koje će, u aktualnoj situaciji pomoći najpotrebitijim institucijama i organizacijama.

''U vrijeme kada naše organizacije u strukturi rade danonoćno, ova pomoć mnogo znači. Prije svega moramo zaštiti naše osoblje i volontere koji se izlažu riziku, a potom i zdravstvene, socijalne i slične institucije koji su u velikoj potrebi. Turska i Bosna i Hercegovina oduvijek su imali dobre odnose, više od prijateljskih i jako smo zahvalni na ovoj pomoći, koja je došla u pravom trenutku. Inače, ova suradnja traje, i evo u kriznoj situaciji uvijek se pokažu prijatelji, zato hvala od srca turskom narodu. Organizaciji koja ima ograničene kapacitete i resurse ova vrsta podrške je od ogromnog značaja'', rekao je Rajko Lazić, generalni tajnik Društva Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine, navodi se u priopćenju.

Lazić je istaknuo zahvalnost svim kolegama, uposlenicima i volonterima, koji ovih dana ulažu maksimalne napore da drugi ne izlaze iz svojih kuća.

Kopirati
Drag cursor here to close