Još malo pa nestalo

Pomama za ljetovanjima, najjeftinije ponude već razgrabljene

Gospodarstvo / Flash | 29. 04. 2013. u 07:45 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je do sezone godišnjih odmora ostalo prilično dosta vremena, bh. građani razgrabili su najjeftinije ponude za ljetovanja.

Ponuda je, ipak, još bogata, a potražnje ima, tako da vlasnici turističkih agencija zadovoljno trljaju ruke.

Kriza, očigledno, nije mnogo utjecala na to da se građani odreknu putovanja. Ipak, ako ste plićih džepova, trebate požuriti, jer sniženja traju do kraja ovog mjeseca.

"I u siječnju, veljači i ožujku je bilo rezervacija, kada je ljetovanje mnogo jeftinije nego od travnja do kolovoza. Što se više odmiče, izbor je suženiji. Prvu rezervaciju imali smo početkom siječnja, a ima ih i sada", kaže Predrag Žmirić, vlasnik Turističke agencije "Adriatica Line" Banjaluka.

On dodaje da su za odmor najtraženije Turska, Tunis, Grčka i Hrvatska, te naglašava da svi koji planiraju odmor trebaju požuriti, jer je preostalo još malo vremena da prođete jeftinije.

"Sada imamo popuste do deset poto za one koji ljetovanje rezerviraju do kraja travnja", kazao je Žmirić.

Veliku potražnju za ljetovanjima bilježe i u banjalučkoj agenciji "Unis Tours", te također ističu da su klijentima pripremili prijatna iznenađenja, ako rezervacije izvrše narednih dana.

"Dosta su tražena putovanja za godišnji odmor, a mi našim klijentima, također, popuste za rezervacije nudimo do 30. travnja. Nakon toga uglavnom dolaze standardne cijene. Hrvatska, Grčka, Turska, Egipat i Tunis su zemlje gdje će građani najviše putovati", ističe Jelena Šobot, agent prodaje u "Unis Toursu".

Prema njenim riječima, potražnja za ljetovanjima je na nivou kao i ranijih godina, što znači da kriza nije utjecala da reduciramo putovanja.

"Vidjeti ćemo kako će se situacija razvijati do kraja sezone, a zasad smo zadovoljni", naglašava ona.

Ni u sarajevskoj turističkoj agenciji "Ard Travel" se ne žale. Kažu da je bogatija klijentela još ranije rezervirala godišnji odmor, ali da potražnje još ima.

"Kada su države koje su najtraženije u pitanju, tu je u prvom redu Turska, a potom Hrvatska. Još imamo određena sniženja u predsezoni, tako da građanima savjetujemo da požure, pošto su cijene niže do kraja ovog mjeseca", kazali su u toj turističkoj agenciji.

Najtraženije zemlje

? Turska

? Grčka

? Hrvatska

? Egipat

? Tunis

 

Kopirati
Drag cursor here to close