Europski cestovni koridor

Položen kamen temeljac za izgradnju mosta na rijeci Savi kod Svilaja

Gospodarstvo / Flash | 14. 09. 2016. u 11:38 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na rijeci Savi kod Svilaja danas je obilježen početak radova na izgradnji međudržavnog mosta, javlja Agencija Anadolija.

U obraćanju prisutnima na svečanoj ceremoniji otvaranja radova predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić je istaknuo da ovaj infrastrukturni projekt simbolično predstavlja jasno definirane prioritete Vijeća ministara BiH da suradnju sa susjedima podigne na višu razinu, obogati je kako bi se kroz to kreirala perspektivna budućnost čitavog regiona Jugoistočne Europe, kao i Europske unije kojoj težimo i kojoj se ubrzano pridružujemo.

Kamen temeljac, čime je službeno označen početak radova, položili su ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko i ministar pomorstva, prometa i infrastukture RH Oleg Butković.

Most kod Svilaja ukupne dužine 640 metara i širine 29 metara, sa po tri predviđene trake za svaki smjer, veliki je infrastrukturni projekat na Koridoru V c kojim će se povezati autocesta sa bosanskohercegovačke i hrvatske strane rijeke Save.

Ukupna vrijednost projekta je 22.308.000 eura (bez PDV-a), a predviđeni rok izgradnje je dvije godine. Izvođači radova su Poslovna udruga Viadukt d.d. Zagreb i kompanija Hering d.d. Široki Brijeg.

Kopirati
Drag cursor here to close