Blokada

Poljoprivrednicima iz Posavine nitko nije rekao za prosvjed

Gospodarstvo / Flash | 12. 11. 2014. u 08:35 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Saveza udruga poljoprivrednih proizvođača Županije posavske (ŽP) neće sudjelovati u današnjem prosvjedu i blokadi carinskog terminala u Orašju koje su najavili iz udruge mljekara.

''Nas iz Saveza udruga poljoprivrednih proizvođača nitko nije obavijestio, niti je s nama kontaktirao u vezi s danas najavljenim prosvjedom i blokadom graničnog prijelaza i stoga naši članovi neće sudjelovati u tim aktivnostima'', kazao je u izjavi za Fenu predsjednik Saveza posavskih poljoprivrednika Suljo Tahirović.

Dodao je kako podržava opravdane zahtjeve mljekara, jer su problemi s kojima se susreću poljoprivrednici u Bosni i Hercegovini skoro identični, a to su prekomjerni i nekontrolirani uvoz te slaba ulaganja u poljoprivredu od strane vlasti na svim razinama.

Podsjećamo, nakon neuspjelog sastanka u Vijeću ministara, na kojem su predstavnici nadležnih državnih i entitetskih institucija razgovarali o stanju i problemima u sektoru mljekarstva u BiH, proizvođači mlijeka i mliječnih proizvoda odlučili su blokirati carinske terminale.

Kopirati
Drag cursor here to close