Zahtjev

Poljoprivrednici traže smjenu federalnog ministra

Gospodarstvo / Flash | 03. 10. 2016. u 11:58 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koordinacija udruženja poljoprivrednika, prerađivača i saveza poljoprivrednika Federacije BiH (FBiH) odlučila je zatražiti smjenu i procesuiranje ministra poljoprivrede Šemsudina Dedića, kojeg smatraju odgovornim za uništavanje poljoprivrede u FBiH, prenosi Srna.

Nezadovoljni poljoprivrednici terete Dedića za korupciju, zloupotrebu položaja, obmanu javnosti, neisplaćivanje poticaja, te nedonošenje programa po zakonu i pravilnika poticaja kako bi spriječili dalju štetu u poljoprivredi. Odluka je donesena u nedjelju na hitnoj telefonskoj sjednici, a na prijedlog predstavnika poljoprivrednika Unsko-sanske županije (USŽ).

"Dolaskom predsjednika Županijskog odbora SDA USŽ i aktualnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH Šemsudina Dedića, nastale su nesagledive štete u poljoprivredi, posebno stočarstvu, zbog kriminala, korupcije i neznanja ministra", navodi se u priopćenju Koordinacije.

Koordinacija udruženja poljoprivrednika, prerađivača i saveza FBiH ističe da je zbog teške situacije u poljoprivredi, a posebno odnosom federalne Vlade i ministra Dedića, i ranije ukazivala na korupciju i kriminal na što su dužnosnici SDA ostali inertni i nisu ništa poduzeli da spriječe uništenje poljoprivrede.

U Koordinaciji smatraju da su na proteklim izborima, posebno u izbornoj bazi ministra Dedića u USŽ, očekivano kažnjeni.

Kopirati
Drag cursor here to close