A žetva?

Poljoprivrednici pisali pismo: Napaćeni narod kreće u sjetvu

Gospodarstvo / Flash | 03. 03. 2017. u 07:30 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici četiri udruženja poljoprivrednika iz BiH pozvali su predsjedatelja Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića da što prije organizira sastanak o prevladavanju problema u agraru.

Kako prenosi Srna, u otvorenom pismu, predstavnici udruženja poljoprivrednika predlažu da Zvizdiću da na ovaj sastanak, kojim će predsjedavati, pozove entitetske premijere, ministre financija i poljoprivrede, te ministra financija i trezora BiH Vjekoslava Bevandu i ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića.

Predlažu da ovaj sastanak bude održan 9. ožujka u Banja Luci, po završetku zajedničke sjednice vlada Republike Srpske i Federacije BiH i najavljuju da će predstavnici poljoprivrednih proizvođača delegirati osam predstavnika iz četiri relevantna udruženja.

"Molimo Vas da najozbiljnije shvatite ugroženost domaće poljoprivrede i uvažite naš prijedlog za sazivanje sastanka u ovakvom sastavu", navodi se u zajedničkom pismu predsjednika Saveza udruženja poljoprivrednih proizvođača Srpske Stojana Marinkovića, Udruženja poljoprivrednih proizvođača-mljekara Srpske Vladimira Usorca, Seljačkog saveza FBiH Dragana Pavlovića i Saveza opštinskih udruženja poljoprivrednika Unsko-sanskog kantona Husejina Selimovića.

Podsjećaju da su na mirnim prosvjedima poljoprivrednika Republike Srpske 23. veljače u Gradišci upućeni određeni zahtjevi i Vijeću ministara BiH, te da i ovim putem žele ukazati na težak položaj poljoprivrednika i da zajednički doprinesu nalaženju najboljeg rješenja za spas agrara.

"Također Vas molimo da uložite dodatne napore i prevladate trenutne političke nesuglasice koje nesumnjivo štete ovom napaćenom narodu. Na pragu smo proljetne sjetve, prihrana ozimih usjeva je uveliko trebala biti završena, radovi u voćnjacima i plastenicima stoje jer nema novca...", navode predstavnici poljoprivrednika.

Osim medijima, ovo pismo je dostavljeno i Vijeću ministara BiH, te vladama Republike Srpske i FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close