Oštećeni kablovi

Pola Tomislavgrada ostalo bez telefonske veze

Gospodarstvo / Flash | 18. 09. 2015. u 09:54 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prilikom izvođenja radova na izgradnji kanalizacijskih kolektora i rekonstrukciji vodovoda u Ulici Mijata Tomića (kod Starog hotela) u Tomislavgradu nehotice je oštećen i prekinut glavni telefonski priključak za cijeli gornji dio grada.

Na licu mjesta odmah su angažirani djelatnici tomislavgradske podružnice JP HT d.o.o. Mostar koji su nastojali novim, ugrađenim kablom osposobiti telefonske veze.

Međutim, kako je nepoznati počinitelj tijekom noći prerezao taj telekomunikacijski kabel dimenzija 250 x 4 x 0,4, koji je sadržavao u sebi oko 40 kg bakra, radovi su obustavljeni.

''Ovaj telekomunikacijski kabel primjenjuje se kao pretplatnički kabel za povezivanje lokalnih telefonskih priključaka s telefonskom centralom i njezinom pripajanju te treba dosta vremena za osposobljavanje veze. Pola posla smo bili napravili tijekom jučerašnjeg dana, a danas nam slijedi ponovno spajanje što će nažalost razočarati naše pretplatnike koji će još jedno vrijeme ostati bez signala'', izjavili su djelatnici JP HT.

Otuđenje telefonskog kabla je također prijavljeno u PU Tomislavgrad.

Kopirati
Drag cursor here to close