Asja se vraća?

Pokvareno meso s Visoke Glavice zakopano u jame?

Gospodarstvo / Flash | 04. 11. 2016. u 10:42 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četrdeset tona pokvarenog mesa u pogonima na Visokoj Glavici u Širokom Brijegu zakopano je u već postojeće jame izvan pogonskih postrojenja! Podsjećamo, početkom rujna pisali smo onesnosnom smradu koji se širi zapadnim ulazom u Široki Brijeg, a razlog tomu je bilo 40 tona pokvarenog mesa u vlasništvu turske tvrtke Asja.

Pogon je pak u vlasništvu tvrtke ALPEN-MIT koja od prošle godine vodi sudski spor s Asjom, a nekada su se u ovim pogonima nalazile brojne tvrtke, a najpoznatija od njih je svakako Lijanovići.

Kako piše ABCportal.info, turski gospodarstvenik Sadik Sezer ponovno se vraća sa svojom tvtrkom Asja u pogone na Visokoj Glavici, a izvor spomenutog portala tvrdi da je Sezer dobio sudski spor s vlasnicima pogodna te da će početkom 2017. godine ponovno krenuti prerada mesa. Upravo je ova tvrtka platila neplaćene račune za električnu energiju, ponovno zamrznula pokvareno meso te ga takvog zakopala u jame, a nije poznato je li sanitarna inspekcija upoznata s ovim slučajem.

U pogonima na Visokoj Glavici za tvrtku Asja trebali bi raditi stotinjak radnika koji su već otprije imali iskustva u mesnoj industriji, a ABCportal.info također piše, pozivajući se na svoje dobro obaviještene izvore, s radom bi mogla krenuti i klaonica kako bi se zaokružio cijeli proizvodni pogon.

Kopirati
Drag cursor here to close