Problemi u poslovanju

Pokušava se riješiti problem zaposlenika Petrola

Gospodarstvo / Flash | 08. 12. 2016. u 13:01 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ) Draško Dalić održao je u četvrtak sastanak sa zaposlenicima poduzeća Petrol d.d. Ljubuški s prostora Federacije Bosne i Hercegovine.

U vladinom priopćenju stoji da su zaposlenici Petrola upoznali Dalića s problemima u poslovanju, situacijom u poduzeću Petrol d.d. Ljubuški i promjenama koje su nastale donesenom Odlukom Vlade Federacije BiH, Odlukom Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, te sudskim presudama.

Posebno je istaknut problem neriješenog radno-pravnog statusa više od 100 zaposlenika Energopetrola d.o.o. od čega je 40 zaposlenika s područja HBŽ-a.

Predsjedniku Vlade također je ukazano na niz propusta osoba iz institucija koje su sudjelovale u rješavanju svih problema vezanih za funkcioniranje navedenog poduzeća.

Tijekom sastanka Dalić je dao maksimalnu potporu zaposlenicima za zakonito rješavanje kako imovine tako i radno-pravnog statusa te je još jednom pozvao sve osobe u nadležnim institucijama kao i pojedince da svi zajedno ozbiljnije pristupe rješavanju navedene problematike sukladno zakonskim propisima.

Kopirati
Drag cursor here to close