Papirologija

Pojednostavljeno izdavanje odobrenja za gradnju autocesta

Naglasio je da je "Ministarstvo izdvojilo 4.567.508,50 KM za projekte poboljšanja energetske učinkovitosti u javnim zgradama te kroz drugi projekt sa Svjetskom bankom oko 15.000.000 USD".
Gospodarstvo / Flash | 20. 09. 2019. u 14:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Autocesta  / Bljesak.info

Zbog potrebe da se u Federaciji BiH reguliraju sva pitanja iz oblasti građenja i korištenja zemljišta u Federalnom ministarstvu prostornog uređenja kontinuirano se radi na unaprjeđenju zakonske regulative, donošenju planskih dokumenta i pokretanju projekata u lokalnim zajednicama.

Realizirani projekti

U proteklom razdoblju projekti su bili usmjereni ka otklanjanju šteta nastalih uslijed poplava i klizišta te poboljšanju enegetske učinkovitosti u javnim zgradama, kazao je federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić.

''Imamo komplicirane procedure za izdavanje dozvola potencijalnim investitorima. U pogledu planiranja najznačajnije je donošenje Prostornog plana "Autocesta na Koridoru Vc" kojim se na cijeloj trasi autoceste pojednostovilo izdavanje odobrenja za gradnju, tako da se može reći da ne postoje zapreke s aspekta izdavanja odobrenja za nastavak izgradnje autoceste. Kada je riječ o projektima koji su za cilj imali otklanjanje šteta od poplava i klizišta ministarstvo je u suradnji sa županijiskim i općinskim vlastima implementiralo sredstava u iznosu od 3.349.799,89 KM, a realiziramo i projekt "Program oporavka od poplava" u suradnji s UNDP-om'', pojasnio je ministar Martić.

Baze podataka

Naglasio je da je "Ministarstvo izdvojilo 4.567.508,50 KM za projekte poboljšanja energetske učinkovitosti u javnim zgradama te kroz drugi projekt sa Svjetskom bankom oko 15.000.000 USD".

Govoreći o planovima, Martić ističe kako će Ministarstvo i dalje poticati izradu planskih dokumenta na općinskoj i županijskoj razini, razvijati baze podataka za prostorno planiranje, predlagati konkretnu implementaciju presuda Ustavnog suda FBiH i Europskog suda u propise kojim se regulira povrat vojnih stanova i nacionaliziranih stanova te provoditi projekte s ciljem zaštite nacionalnih spomenika.

''Sve ovo neće biti moguće bez povoljnog političkog ambijenata, te formiranja nove vlasti koja će se baviti svim ovim i drugim pitanjima od važnosti za život svakog građanina BiH. Tijekom obilaska terena može se vidjeti koliko se sve političke odluke, a posebno blokade reflektiraju na živote ljudi. U političkom smislu moramo stvarati ambijent za ulaganja i razvoj te ostanak u BiH. EU očekuje reforme i napredak na mnogim poljima i to svi zajedno moramo što prije pokrenuti, zaključio je federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić'', priopćeno je iz Federalnog ministarstva prostornog uređenja.

Kopirati
Drag cursor here to close