Pet najpogodnijih

Pogledajte koje su najbolje europske zemlje za dobivanje posla

Gospodarstvo / Flash | 06. 01. 2016. u 15:48 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Visoka razina zaposlenosti i otvaranja novih radnih mjesta su ključni čimbenici u tome da neke zemlje imaju snažan ekonomski razvoj, a isto tako to ljude u ovim državama čini sretnim i zadovoljnim.

Europa se općenito smatra dobrim mjestom za traženje posla, međutim, stopa zaposlenja varira od države do države.

Web stranica Glassdoor je provodeći ekonomsko istraživanje tržišta sastavila popis najboljih evropskih zemalja za traženje i dobivanje posla, javlja N1.

Estonija je najbolja zemlja u Europi ukoliko želite dobiti posao. Malena baltička država, dom za svega 1,3 milijuna ljudi, ima savršene rezultate za tri pokazatelja - privremeno zapošljavanje, privremeno zapošljavanje mladih i prisilno skraćeno radno vrijeme. Manje od 3 posto ukupnog broja zaposlenih su oni koji su privremeno zaposleni, što je najbolji postotak za bilo koju europsku državu.

Norveška je dugo godina smatrana najboljom zemljom za zaposlenje. Faktor koji je "presudio" ovo zemlji da padne na poziciju broj 2 je slab rast zaposlenosti nakon financijske krize 2007. godine.

Ujedinjeno Kraljevstvo se gotovo u svim relevantnim čimbenicima za dobivanje posla nalazi u vrhu. Glavna "mana" ove države je, ako govorimo o zaposlenju, visoka stopa prisilnog skraćenog radnog vremena.

Austrija je posebno popularna za radnike iz zemalja zapadnog Balkana. Austrija svoj visoki rang na popisu najviše duguje činjenici da je jedna od tri europske države u kojima je veći broj zaposlenih radnika sada nego prije globalne financijske krize, iako je taj broj manji od 1 posto.

Samo 10 posto mladih Danaca nije zaposleno što Dansku čini "rajem za mlade", ukoliko traže posao.

Kopirati
Drag cursor here to close