Medvedev

Podrška G7 Ukrajini je cinizam bez granica

Gospodarstvo / Flash | 05. 06. 2014. u 12:31 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev rekao je danas da je podrška G7 ukrajinskim vojnim operacijama protiv naoružanih proruskih snaga "cinizam bez granica".

-Takozvana G7 čak govori o mjerama ukrajinske vojske protiv vlastitog naroda, rekao je Medvedev, ocijenivši da je riječ o "cinizmu bez granica", prenijela je agencija AFP.
Medvedev je priopćenje vlasti u Kijevu da nema ukrajinskih izbjeglica u Rusiji označio kao "laž", prenijela je agencija Itar Tass.

-Oko 3.000 ljudi stiže samo u Rostovsku oblast svaki dan. Tamo nije nikada bila situacija slična ovoj, rekao je ruski premijer.

-Pozvao sam guvernera Rostovske oblasti zbog tog pitanja, rekao je Medvedev na sjednici vlade.

-On (guverner) je rekao: 'To su uglavnom žene i djeca, naveo je Medvedev te istaknuo kako je oko 4.000 ukrajinskih državljana zatražilo od Rusije status izbeglica.
-To je situacija bez presedana, zaključio je Medvedev, prenijela je agencija Itar Tass.

U Bruxellesu je u srijedu počeo dvodnevni skup lidera sedam najrazvijenijih zemalja svijeta - G7, koju čine šefovi država i vlada SAD, Njemačke, Japana, Francuske, Velike Britanije, Kanade i Italije, prenosi Tanjug. Glavna tema skupa je ukrajinska kriza i odnosi s Rusijom.

Kopirati
Drag cursor here to close