Kartice umjesto knjižica

Podneseni prvi zahtjevi za elektroničke zdravstvene iskaznice u HNŽ-u

Direktor Zavoda, Rade Bošnjak i njegovi suradnici, bili su prvi osiguranici koji su podnijeli zahtjeve za izdavanje elektroničkih iskaznica.
Gospodarstvo / Flash | 01. 04. 2019. u 15:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zavod zdravstvenog osiguranja Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) započeo je u ponedjeljak, 1. travnja, sa zaprimanjem zahtjeva osiguranika za izdavanje elektroničke zdravstvene iskaznice.

Direktor Zavoda, Rade Bošnjak i njegovi suradnici, bili su prvi osiguranici koji su podnijeli zahtjeve za izdavanje elektroničkih iskaznica.

''Zahtjev za izdavanje elektroničke zdravstvene iskaznice može podnijeti svaki osiguranik ovoga Zavoda, a isti se podnose u  područnim uredima u Mostaru, Jablanici, Konjicu, Prozor/Rami, Stocu, Neumu, Ravnom, Čapljini i Čitluku'', priopćeno je iz Zavoda.

Foto: PR / Primjer e-iskaznice ZZO-a HNŽ-a

Elektroničku zdravstvenu iskaznicu Zavod je u obvezi izraditi  u roku od 15 dana od dana podnošenja zahtjeva, a osiguranici će iste moći preuzeti u područnom uredu u kojemu su i podnijeli zahtjev za izdavanje.

Pogodnost posjedovanja elektronske zdravstvene iskaznice, tvrde, u odnosu na papirnatu, između ostalog, je i u tome što osiguranici dobivaju elektroničke premije osiguranja (markice) i elektroničku ovjeru zdravstvene iskaznice koja zamjenjuje dosadašnji način ovjere gdje su osiguranici trebali doći u područni ured Zavoda kako bi ovjerili zdravstvenu iskaznicu i temeljem iste ostvarili pravo na zdravstvenu zaštitu na teret sredstava Zavoda.

Foto: PR / Elektronske iskaznice

Elektronička zdravstvena iskaznica u potpunosti mijenja dosadašnju papirnatu zdravstvenu iskaznicu i osiguranici će istu moći nesmetano koristiti prilikom posjeta svom izabranom liječniku, prilikom korištenja bolničke zdravstvene u nekoj od ugovornih bolnica u HNŽ ( OB Konjc, KB ''Dr. Safet Mujić'', SKB Mostar), te u svim ljekarnama i ortopedskim kućama u županiji s kojima Zavod ima ugovorne odnose.

Osiguranici koji odluče nastaviti koristiti papirnate zdravstvene iskaznice i dalje su u obvezi osobno dolaziti u područne urede Zavoda poradi ovjere iste, priopćeno je iz ZZO-a HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close