Poljoprivrednici iz Odžaka

Počastili volom sugrađane zbog natječaja za dodjelu državnog zemljišta po jednakim uvjetima

Domaći poljoprivredni proizvođači u Odžaku dočekali su da se raspiše natječaj za dodjelu državnog poljoprivrednog zemljišta po jednakim uvjetima za sve proizvođače.
Gospodarstvo / Flash | 17. 03. 2022. u 12:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:PR / Počastili volom sugrađane zbog natječaja za dodjelu državnog zemljišta po jednakim uvjetima

Nakon desetljeća apela i zahtjeva obilježenih višednevnim prosvjedima, novčanim kaznama i pravnim bitkama, domaći poljoprivredni proizvođači u Odžaku dočekali su da se raspiše natječaj za dodjelu državnog poljoprivrednog zemljišta po jednakim uvjetima za sve proizvođače.

Natječaj je raspisan prije dva dana, a u tu čast su članovi udruženja poljoprivrednika Žito iz Odžaka ispekli vola u središtu grada, te će tako simbolično kao znak zahvalnosti za stalnu podršku počastiti građane i proslaviti pobjedu pravde.

Inače, pravna bitka za obradivo poljoprivredno zemljište traje godinama. Pokušana dodjela zemljišta u koncesiju na više od 40 godina je prije par godina zaustavljena zahvaljujući apelaciji premijera FBiH Ustavnom Sudu FBiH  Fadila Novalića i zastupnika u Skupštini  Posavskog Kantona.

''Višegodišnja bitka za državno poljoprivredno zemljište u Odžaku obilježena masovnim prosvjedima, blokadama cesta i pregovorima napokon je rezultirala raspisivanjem transparentnog natječaja kojim će domaće tvrtke moći pod jednakim uvjetima koristiti to zemljište u zakup. Pravda je nekad spora ali uvijek dostižna. U ovom vremenu nadolazeće ekonomske krize obrađena plodna odžačka zemlja od strane domaćih ljudi limitiranom površinom kako bi se zadovoljilo što više zainteresiranih proizvođača garantira da neće biti krize za hranu u Odžaku'', kažu članovi udruženja Žito.

Kopirati
Drag cursor here to close