odluka

'Plavi dizel' čeka alkohol

Gospodarstvo / Flash | 08. 12. 2016. u 12:14 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović danas je u Sarajevu izjavio novinarima "da 'plavi dizel' ostaje na jednoj vrsti čekanja".

''Možda čeka pitanje trošarina na alkohol i alkoholna pića. Možda, vidjet ćemo'', rekao je Šarović.

Po njegovim riječima, MMF ne preporučuje vlastima BiH ovu mjeru, ''ali nije u tom smislu postavio ni bilo kakav uvjet kroz Pismo namjere i to se može potpuno jasno vidjeti''.

''Prethodno pitanje je zakon o trošarinama. Ušli smo u jednu vrlo, vrlo tešku situaciju oko uopće aranžmana s MMF-om'', ocijenio je Šarović.

Kaže da i dalje stoji na stanovištu da je ''plavi dizel'' potreban poljoprivrednicima u BiH, dodajući da je to zaključak i Parlamentarne skupštine, odnosno Zastupničkog doma parlamenta BiH, Doma naroda.

Navodi kako je to zaključak ministarske konferencije, ministra Šemsudina Dedića, ministra Steve Mirjanića i njega iz travnja ove godine.

''Od toga ne odustajem, to je moj stav. Hoću li ja i oni drugi koji se zalažu za ovu mjeru u tome uspjeti, to ponajviše zavisi od predstavnika Vlade RS-a u Upravnom odboru Uprave za neizravno oporezivanje i stava Vlade RS-a, koja smatra da ima sasvim dovoljno novca za poljoprivrednike, da im dodatni novac ne treba, da imaju svoj 'plavi dizel' i da ne osjećaju potrebu za podršku poljoprivrednicima i s ovom mjerom koja je predložena od Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa i koju preporučuje Parlament BiH'', rekao je Šarović.

Kopirati
Drag cursor here to close