Val štrajkova

Piloti Air Francea najavili novi trodnevni štrajk

Gospodarstvo / Flash | 19. 06. 2016. u 16:15 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Val štrajkova ne jenjava u Francuskoj, a piloti kompanije Air Francea najavili su novi štrajk koji će stvoriti nove poteškoće organizatorima Europskog prvenstva u nogometu koje se u toj zemlji održava od 10. lipnja do 10. srpnja, javlja agencija Anadolija.

Sindikati su najavili da će piloti kompanije Air France stupiti u štrajk u periodu od 24. do 27. lipnja kako bi podržali val štrajkova koji se održavaju zbog nezadovoljstva radnika vladinim prijedlogom reforme Zakona o radu.

Piloti Air Francea su štrajkovali i od 11. do 14. lipnja, što je toj kompaniji donijelo izravne gubitke od 40 milijuna eura. Rukovodstvo kompanije tvrdi da je štrajkalo 20 posto, dok iz sindikata tvrde da je štrajk podržalo 70 posto pilota.

Val masovnih štrajkova zbog spornog prijedloga reforme Zakona o radu koji je vlada uputile francuskom parlamentu traje od ožujka ove godine, a demonstranti zahtijevaju da se prijedlog povuče iz procedure.

EURO 2016 se održava uz izuzetno pojačane mjere sigurnosti zbog terorističkih prijetnji, a dodatne probleme stvaraju i stalni masovni protesti širom te zemlje. Dobra vijest je da navijači ovacijama i aplauzima pozdravljaju i podržavaju demonstrante okupljene na trgovima i da do sada nisu zabilježeni veći incidenti između tih grupa.

Kopirati
Drag cursor here to close