Intera TP

Pet timova dobilo 40.000 USD na D4STARTUPS hackathonu

Svi timovi su na raspolaganju imali mentore, vrhunske IT stručnjake koji su svoje iskustvo stjecali na domaćem i inozemnom tržištu.
Gospodarstvo / Flash | 23. 04. 2018. u 15:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nedjelju, 15.4.2018. godine u popodnevnim satima završio je hackathon koji je INTERA Tehnološki Park organizirao kroz aktivnost D4STARTUPS u okviru projekta ''Dijaspora za razvoj (D4D)'' koji je projekt Vlade Švicarske i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, u partnerstvu sa UNDP BiH i IOM BiH.

Više od 30 mladih ljudi iz svih dijelova Bosne i Hercegovine tijekom 48 sati radilo je na izradi softverskih rješenja za poslovne izazove koje su prezentirali poduzeća Lasta Travel, Feal, Mljekara Pađeni, Nobel Corporation i Zalmo.

''Jako mi se svidjela atmosfera koja je bila veoma prijatna i pogodna za rad, što je veoma bitno za jedan hackathon'', rekao je Faruk Šeremet, sudionik ovog hackathona.

Svi timovi su na raspolaganju imali mentore, vrhunske IT stručnjake koji su svoje iskustvo stjecali na domaćem i inozemnom tržištu. Oni su svojim znanjem i vještinama omogućili timovima pristup novim idejama, ali i približili im najnovije IT trendove.

''Iako timovima ne treba previše olakšati, pogotovo jer ih se sprema za nemilosrdno natjecanje s konkurencijom i suradnju s klijentima koji nerijetko jako dobro spajaju ulogu partnera i najljućeg neprijatelja, svakako im je potrebno iskustvo mentora kod izrade vremenskog plana realizacije projekta s jasno definiranim fazama projekta i funkcionalnostima softwera koje će biti rezultat samog razvoja, pomoć kod pregovaranja s klijentima/naručiteljima softwera i konstantno ohrabrivanje kako bi se eliminirala njihova nesigurnost'', rekao je Željko Juranović, jedan od mentora koji su tijekom vikenda neumorno pomagali timovima.

Pred stručnom komisijom, sastavljenom od predstavnika poduzeća uključenih u projekt, timovi su prezentirali svoja rješenja. Za svaki problem rješenje su ponudila po dva tima, a predstavnici poduzeća su izabrali najboljih pet.

Oni će u sljedećih nekoliko mjeseci nastaviti raditi na razvoju svojih rješenja, a nakon registracije poduzeća i potvrde funkcionalnosti rješenja ostvariti pravo na bespovratna sredstva u iznosu od 8.000,00 USD.

Kvaliteti softverskih rješenja će doprinijeti i mentori koji će nastaviti raditi s timovima, ali i radionice koje će organizirati INTERA Tehnološki Park u periodu koji slijedi, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close