Fond solidarnosti

Pet milijuna KM za općine u RS-u pogođene prošlogodišnjim poplavama

Gospodarstvo / Flash | 22. 07. 2015. u 14:36 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj (RS) koje su imale štete tijekom prošlogodišnjih poplava bit će dodijeljeno ukupno pet milijuna KM, odlučeno je danas na sjednici Upravnog odbora Fonda solidarnosti.

Predsjednica Vlade i tog fonda Željka Cvijanović pojasnila je da se lokalnim zajednicama pogođenim poplavama ovom odlukom priznaje dio troškova koje su imale za vrijeme i nakon poplava, a odnose se na gorivo, struju, hranu, zbrinjavanje evakuiranog stanovništva, deponovanje smeća i druge troškove koji su tada bili nametnuti.

Odluka je usvojena na prijedlog i po kriterijima Saveza općina i gradova RS-a, a novac će biti na raspolaganju u naredna dva do tri dana.

Kriteriji za dodjelu sredstava lokalnim zajednicama su iznos štete tijekom poplava.

Cvijanovićeva je na press-konferenciji, nakon sjednice Upravnog odbora Fonda solidarnosti, rekla da će Doboju biti dodijeljen iznos od šest milijuna KM kao podrška gospodarskim subjektima koji su bili pogođeni poplavama.

Tim iznosom bi se pokrilo 15 posto ukupne štete u gospodarstvu na dobojskoj teritoriji tijekom prošlogodišnjih velikih svibanjskih poplava.

Gradonačelnik Doboja Obren Petrović je rekao da će u istu svrhu grad osigurati dodatna tri milijuna KM.

On je dodao da će Fond nastaviti pomagati i drugim općinama u RS, ukupnim iznosom od oko 20 milijuna KM.

Fond solidarnosti RS-a za pomoć poplavljenim općinama puni se iz sredstava koja, po zakonu, najvećim dijelom izdvajaju radnici i poslodavci iz svojih primanja i to svakog mjeseca.

Kopirati
Drag cursor here to close