Palo novo obećanje: Radnicima isplatiti 100.000 KM

Gospodarstvo / Flash | 19. 07. 2016. u 10:36 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radnicima Krivaje Mobel iz Zavidovića sljedećeg tjedna trebalo bi konačno biti isplaćeno 100 tisuća KM koje je Skupština Zeničko-dobojske županije odobrila, potvrdio je Feni Muhamed Mahovac, predstavnik radnika.

''O ovome će biti riječi prekosutra na sjednici Vlade, a isplatu očekujemo u utorak. To je dogovoreno danas s predstavnicima Vlade ZDŽ u Zenici i ta pomoć dijelit će se otprilike na 740 radnika'', rekao je Mahovac.

Dva osnovna zahtjeva radnika Krivaje Mobel koji su jučer i danas bili blokirali zgradu Općine Zavidovići, kako je kazao, bili su da se Sud očituje kada će biti doneseno konačno rješenje vezano za stečajni postupak, te da Vlada ZDK isplati 100 tisuća KM koje je županijska Skupština odobrila.

''Za ova sredstva smo se danas dogovorili, međutim kada je riječ o prvom zahtjevu rečeno nam je da će se i za to uskoro naći rješenje, tako da odustajemo od blokade zgrade Općine'', istaknuo je Mahovac.

Radnici poduzeća Krivaja Mobel iz Zavidovića posljednjih nekoliko mjeseci više puta su izlazili na ulice u znak prosvjeda, a u svibnju su bili izvršili i blokadu magistralnog puta M-17.

Kopirati
Drag cursor here to close