LiNK Mostar

Otvoreno prodajno mjesto meda i drugih tipičnih proizvoda Hercegovine u Ravnom

Gospodarstvo / Flash | 25. 08. 2016. u 19:34 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bio-speleološkom muzeju ''Zavala'' nedaleko od špilje Vjetrenica u Ravnom, danas je upriličeno svečano otvaranje promotivno-prodajnog mjesta meda i drugih tipičnih proizvoda iz ovog djela Hercegovine.

Ova aktivnost je dio projekta ''Tipični proizvodi kao pokretač razvoja ruralnih područja - TERRA - Putovi meda kroz Durmitor i Hercegovinu'' koji financira EU, a provode Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK Mostar, Udruženje mladih za promociju tradicionalnih proizvoda ''Okusi Hercegovinu'' Mostar i Savez pčelarskih organizacija Crne Gore i Centra za inicijative iz oblasti održivog turizma iz Crne Gore.

Svečanost je organizirana uz potporu Općine Ravno kao i domaćina načelnika Andrije Šimunovića, te susjednih općina, uz nazočnost predstavnika Izaslanstva EU u BiH, domaćih vlasti, stručnih udruženja, turističkih organizacija, pčelara i gostiju.

Istoga dana je između sudionica u projektu potpisan Memorandum o razumijevanju, promovirana je ''Medna kuharica'' uz degustaciju ''mednog menija'' i na kraju je upriličena posjeta špilji Vjetrenica.

Voditeljica projekta Alma Papić je istaknula kako će projekt ostvariti četiri rezultata od kojih je javnosti najzanimljiviji novi turistički proizvod ''Putevi meda kroz Durmitor i Hercegovinu'' koji će obogatiti turističku ponudu Hercegovine.

Kako je Ravno blizu dva turistička centra – Dubrovnika i crnogorskog primorja, očekujemo da će rezultati ovoga projekta potaknuti razvoj turizma i pomoći ruralnom razvoju kroz afirmaciju domaćih proizvoda, posebice meda i proizvoda od meda, istaknuli su iz Udruženja za poduzetništvo i posao LiNK Mostar.

Ukupna vrijednost projekta iznosi € 412.464 (806.709,46 KM) od čega EU financira 84,70% u okviru IPA programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2007-2013. Projekt se provodi 22 mjeseca na područjima općina Trebinje, Nevesinje, Gacko, Bileća, Berkovići, Ravno, Mostar, Stolac i Ljubinje (BiH), te općina Žabljak, Plužine, Šavnik, Nikšić, Mojkovac i Kolašin (Crna Gora).

Kopirati
Drag cursor here to close