Simbolično

Otvorena manifestacija Dani kraljice Katarine kod Čapljine

Dane Kraljice Katarine već prvog dana posjetio je veliki broj gostiju iz Hercegovine, kao i iz susjedne Hrvatske.
Gospodarstvo / Flash | 26. 10. 2022. u 07:53 BHRT
Manifestacija 22. dani Kraljice Katarine u Mogorjelu kod Čapljine

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečano je otvorena manifestacija 22. dani Kraljice Katarine u Mogorjelu kod Čapljine. Prvog dana održan je panel o održivom turizmu i gospodarskom razvoju Hercegovine, a potom i tradicijski Kraljicin sajam uz degustaciju hercegovačkih vina i delicija i bogat glazbeni program.

Simbolično, na dan smrti bosanske kraljice Katarine, na mjestu kuda je ona prošla, putujući iz Bosne ka Dubrovniku, a potom i Rimu, danas niz značajnih događaja u sklopu trodnevne manifestacije. Želja organizatora je kroz turizam i gastronomiju predstaviti sva hercegovačka blaga.

"Ovdje je na neki način malo naglasak i na domaćim vinima i svim stvarima koje imaju neku vezu sa gastronomijom i turizmom", navodi organizator Marinko Brkić.

U vremenu bosansko-humskih kraljeva i vladara, trgovci iz ovog dijela zemlje na ovom mjestu trgovali su sa gostima iz Venecije i Dubrovnika. Danas, šest stoljeća kasnije na istom mjestu na Sajmu Dani Kraljice Katarine, izlažu i trguju proizvođači iz više gradova Bosne i Hercegovine.

"Došli smo sa našim proizvodima, voćnim, prirodnim rakijama i preparatima na bazi ljekovitog bilja. To se sve odnosi na proizvodnju koja se može ostvariti i na našim prostorima", kaže izlagatelj iz Banjaluke Željko Domazet.

"Očekujem da će nas ljudi, obići, vidjeti i pogledati šta predstavljamo. Ambijent je predivan. Nemam riječi da opišem ovu ljepotu", navodi izlagatelj iz Sarajeva Ajdin Prašović.

Dane Kraljice Katarine već prvog dana posjetio je veliki broj gostiju iz Hercegovine, kao i iz susjedne Hrvatske.

"Inače smo došli kupiti rakiju, koja je dobra. I došli med uzeti i posjetiti stare prijatelje. Dosta je dobro, često dođemo u Hercegovinu", priča Mile Režić, gost iz Splita.

Sljedeći sajamski dani predviđeni su za dogovore o novim poslovima i suradnjama, kao i za književne susrete, panele, promocije knjiga i izložbe. Za kraj je predviđen izlet u dolinu Neretve, te obilazak atraktivnih turističkih destinacija.

Kopirati
Drag cursor here to close