Zabrinuti i ljuti

Problem smeća u Drvaru: Građani gube strpljenje

Drvarčani su zabrinuti i zbog porasta broja oboljelih od virusa korona
Gospodarstvo / Flash | 26. 08. 2020. u 10:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nelegalno uskladišteni otpad iz Italije i dalje je u Drvaru, obećanja nisu ostvarena i građani gube strpljenje, rekla je danas Srni načelnica ove općine Dušica Runić.

"Obećanja da će otpad biti odvezen, prebačen, spaljen, vraćen u Italiju jesu samo kupovina vremena, jer evo gotovo dva mjeseca ništa nije napravljeno, osim naslova koji su u medijima danima bili u centru pažnje i neistina koje su iznošene i nanijele štetu kako meni kao načelniku tako i svim građanima Drvara i našem gradu", istaknula je Runić.

Ona je navela da je za sutra u 12.00 sati zakazala konferenciju za novinare o ovom problemu.

"Posredstvom medija smo i saznali da Rodoljub Dinić - jedan od vlasnika firme 'Krom reciklaža', kaže da otpad neće odvesti iz Drvara. Koristim ovu priliku da preko medija pozovem vlasnike 'Krom reciklaže' da sutra prisustvuju konferenciji za novinare zbog otpada koji su dovezli u Drvar", rekla je Runić.

Ona je dodala da su Drvarčani zabrinuti i zbog porasta broja oboljelih od virusa korona, piše Srna.

"Činjenica je da danima vodimo bitku za istinu, narod je uznemiren i uplašen jer povezuje veliki broj oboljelih od virusa korona s otpadom iz Italije", kaže Runić i ponavlja da su svi rokovi probijeni i da stanovnici Drvara više nemaju strpljenja za lažna obećanja koja traju skoro dva mjeseca.

Konferencija za novinare bit će održana u Radničkom domu u Drvaru u 12.00 sati.

Poduzeće "Krom reciklaža" iz Drvara uvezlo je, početkom srpnja, u BiH ukupno 294.574 kilograma tekstilnog otpada u vrijednosti od 16.125 KM.

Podsjetimo, firma Krom reciklaža nije izmjestila otpad iz Drvara i Bosanskog Grahova u predviđenom roku, a neće to ni učiniti jer, kako tvrde u tom poduzeću, to ne dozvoljavaju građani, koji prave živi zid oko otpada, zbog čega nijedan prevoznik neće da ode po taj materijal.

Jedan od suvlasnika "Krom reciklaže" Rodoljub Dinić kazao je za Glas Srpske da nitko od čelnika Drvara i Bosanskog Grahova nije htio da objavi rezultate analize prema kojoj je riječ o tekstilnom, a ne opasnom medicinskom otpadu iz Covid bolnica.

I ministrica ekologije i turizma Federacije BiH Edita Đapo obećala je sredinom srpnja kako će tekstilni otpad koji je poduzeće ''Krom reciklaža'' Drvar deponiralo na području Drvara, Bihaća i okoline Sarajeva biti vraćen u Italiju, odakle je i uvezen, no smeće i dalje stoji na istom mjestu.

Kopirati
Drag cursor here to close