Ispeci, pa reci

Otezanje kredita: 'Izvale' premijera Novalića o zaduženju

Gospodarstvo / Flash | 05. 12. 2015. u 15:16 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnik Demokratske fronte u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Mahir Mešalić pažljivo je u utorak, 1. prosinca, pratio izlaganje premijera Fadila Novalića, a potom svoje bilješke podijelio s Facebook prijateljima, objavila je Slobodna Bosna.

Citirajući federalnog premijera, koji je zastupnicima predstavljao Nacrt proračuna za sljedeću godinu, Mešalić je objavio Novalićevo priznanje da on sam nije neki stručnjak za proračun.

''Nemojmo biti optimi stični ako se kredit otegne'', još je jedna nespretno sročena izjava Fadila Novalića, kao i poruka zastupnicima da smo ''domaće zaduživanje već trenirali ove godine''.

Citati Fadila Novalia, uivo sa sjednice Parlamenta FBiH, o nacrtu Budzeta za 2016:1. "Nemojmo biti optimistini ako...

Posted by Mahir Mesalic on Tuesday, December 1, 2015

Na podužoj listi ''bisera'' federalnog premijera je i zaključak da ''Predsjedništvo Federacije BiH nema svoju funkcionalnu kuću'' , te izlaganjeo zaduživanju, kada je rekao da ''400 miliona ulazi in, a 400 je aut''.

Bilješke Mahira Mešalića iz federalnog Parlamenta začas su postale hit na društvenim mrežama, uz brojne komentare na izlaganje premijera Fadila Novalića, navodi Slobodna Bosna.

Uz ovo, Mešalić je objavio i neke citate kolega zastupnika. 

Rasprava o nacrtu Budeta za 2016, uivo: Za privredni razvoj FBiH 0 KM, sredstva za obrazovanje i istraivanja...

Posted by Mahir Mesalic on Wednesday, December 2, 2015
Kopirati
Drag cursor here to close