čeka se

Ostao visjeti Upravni odbor BHRT-a

Gospodarstvo / Flash | 15. 12. 2016. u 12:28 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom rasprave o dnevnom redu današnje sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) izaslanik Kluba Hrvata Mario Karamatić (HSS) tražio je da se na dnevni red sjednice uvrsti imenovanje Upravnog odbora BHRT-a.

Izjašnjavanje o ovom pitanju odgođeno je na jučerašnjoj sjednici Zastupničkog doma PSBiH, a Karamatić upozorava da je ukoliko su potrebne političke konsultacije o imenovanju UO BHRT-a onda je rad Regulatorne agencije za komunikacije (RAK), koja je sačinila rang-listu, uzaludan.

Karamatić traži i da se imenuju kandidati onako kako ih je na rang-listi i postavio RAK, te je zamolio izaslanike da se o njegovom prijedlogu izjasne, što je i učinjeno, ali nije bilo dovoljno izaslaničke podrške za uvrštavanje te točke na dnevni red.

Prema ranije predloženom dnevnom redu pred izaslanicima je bio prijedlog imenovanja novih članova, a predsjedatelj Doma naroda Safet Softić (SDA) pojasnio je da je Kolegij odlučio skinuti je s dnevnog reda jer se o tome jučer nije izjašnjavao Zastupnički dom PSBiH.

Za nove članove bilo je predloženo imenovanje Mufida Memije, Zorana Krešića i Dejane Radovanović-Šarenac iz bošnjačkog, hrvatskog i srpskog naroda.

Dosadašnjim članovima Upravnog odbora Esadu Gotovuši, Valentinu Rupčiću i Vladimiru Marčeti istekao je mandat 10. prosinca te je u skladu sa zakonskim propisima Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) raspisala natječaj i izvršila pregled 21 prijave te načinila rang-listu od 13 kandidata, s koje se biraju novi članovi.

Kopirati
Drag cursor here to close