Pogranična područja

Osigurano 1,4 milijuna eura za prekograničnu suradnju BiH i Srbije

Gospodarstvo / Flash | 10. 03. 2016. u 17:25 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog sporazuma o financiranju ''Programa aktivnosti prekogranične suradnje Srbija - Bosna i Hercegovina za 2014. godinu'', vrijedan 1,4 milijuna eura.

Prema Sporazumu između Europske komisije i Srbije, Europska unija za financiranje ''Programa aktivnosti prekogranične saradnje Srbija – Bosna i Hercegovina“, izdvojila je grant vrijedan 1,4 milijunaeura, a 247.058 eura osigurat će korisnici granta.

Cilj programa je unapređenje socijalno - ekonomskog razvoja u pograničnom području između Republike Srbije i Bosne i Hercegovine.

Korisnici mogu biti lokalne vlasti, vlade te njihove institucije, udruge, općine, razvojne agencije, organizacije za podršku lokalnom poduzetništvu, mala i srednja poduzeća, nevladine organizacije, turistička i udruženja koja se bave kulturom, organizacije i tijela za zaštitu okoliša, škole, koledži, fakulteti i istraživački centri, uključujući institucije za strukovno tehničko obrazovanje.

Ministarstvo financija i trezora dostavit će Prijedlog sporazuma Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close