Poslovni savjeti

Osam zajedničkih osobina svih self-made milijunaša

Gospodarstvo / Flash | 14. 01. 2017. u 10:59 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kada je u pitanju poslovni svijet, inspiraciju pronalazimo na razne načine. Od poslovnih knjiga, preko konferencija i predavanja, do članaka koji nam otkrivaju rutinu omiljenih nam i inspirativnih managera, piše manager.ba

Iako je ponekad dosta teško pronaći jedinstvenu formulu za uspjeh, motiviranost i produktivnost, znanstveno dokazano, pojedine osobine pomažu da razvijete svoj talent i pokažete svoje mogućnosti. Ovo su neke od njih:

#Oni se bude rano ujutro
Nažalost, dan nema dovoljno sati da bismo obavili sve što trebamo. Ujutro imate najveći stupanj koncentracije i produktivnost i iskoristite ga najbolje na svijetu. Prve jutarnje sate koristite za čitanje, vježbajte, pišite ponude...na vama je da odaberete.

#Oni čitaju
Čitanje vam pomaže da učite, otvorite vaš um za potpuno nove stvari, ali i da bolje razumijete sve što se događa oko vas. Knjige će vam pokazati i kako se nositi s određenim poteškoćama, dati vam korisne lekcije i uz to, pomoći vam da se riješite stresa.

#Oni vježbaju
Zdrav um živi u zdravom tijelu. Tjelovježba je odlična hrana i za vaše tijelo, ali i mozak.

#Oni imaju (ili su imali) mentore
Oni pozitivno utječu na vašu svakodnevicu i s vama dijele vrijedne lekcije, uz koje se lakše nosite sa svim izazovima na vašem putu do uspjeha.

#Oni slijede svoju strast
Ako ste strastveni prema onome što radite, više ćete se truditi i zalagati za vaš uspjeh.

#Oni se druže s uspješnim ljudima
Ovo je isto odličan način da dobijete dodatnu inspiraciju, učite, ali i da izađete iz svoje zone ugode i da neprestano radite na svim svojim vještinama.

#Oni vjeruju u sebe
I svoje ideje. Jer ako vi ne vjerujete, tko onda hoće?

#Oni su svjesni svojih pogrešaka
Redovito se prisjećaju svih svojih projekata, koraka koje su napravili tijekom njih i ako su učinili nešto pogrešno, uče iz tih lekcija.

Kopirati
Drag cursor here to close