Granica

Orašje: Oduzeti mobiteli iPhone u vrijednosti 20 tisuća KM

Gospodarstvo / Flash | 11. 12. 2016. u 13:42 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Carinski službenici Uprave za neizravno oporezivanje na graničnom prijelazu Orašje privremeno su od jednog državljanina Repulike Makedonije oduzeli 15 komada novih mobilnih telefona iPhone 7, koji su se pokušali prokrijumčariti u Bosnu i Hercegovinu. Ukupna tržišna vrijednosti oduzetih telefona iznosi 20.000 KM.

Prilikom redovne putničke kontrole na carinskom referatu na graničnom prijelazu Orašje, carinski službenici detaljno su pregledali putničko vozilo – kombi, te su kod državljanina Republike Makedonije s inicijalima A. M. rođenog 1963. godine, pronašli 15 komada potpuno novih mobilnih telefona iPhone 7, koji nisu bili prijavljeni za uvozno carinjenje.

Konkretno radi se o 11 komada telefona iPhone 7 – 128 GB, 1 komad iPhone 7 – 32 GB i 3 komada iPhone 7 Plus – 32 GB. Svi telefoni su potpuno novi i nihova tržišna vrijednost se procjenjuje na 20.000 KM.

S obzirom da ovaj carinski prekršaj ima obilježja kaznenog djela cijeli predmet je ustupljen ovlaštenim službenicvima UNO u Sektoru za provođenje propisa na dalje postupanje, navodi se iz Ureda za informiranje UNO BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close