Voda je ispravna za piće

Ekološka bomba iznad Opina: Ne postoji mogućnost kontaminacije vode

Rezultati analiza vode pokazuju da je voda ispravna za piće. Rezervoar je dio zatvorenog sistema, održava se u čistom i ispravnom stanju, kao i ograđeni dio oko rezervoara, te ne postoji mogućnost kontaminacije vode
Gospodarstvo / Flash | 14. 04. 2018. u 11:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dok ekološka bomba prijeti građanima koji se napajaju s bazena u mjestu Rijećevci iznad Opina, iz Vodovoda kažu da nema razloga za brigu jer je voda ispravna za piće.

Inače, kako su pojasnili iz rezervoara u mjestu Rijećevci iznad Opina, Voodovod distribuira vodu u naselja Rijećevci, više zone naselja Opine, Hroma ljut te dio viših zona naselja Kočine.

''Isporučenu vodu provjerava Zavod za javno zdravstvo HNŽ-a. Rezultati analiza vode pokazuju da je voda ispravna za piće. Rezervoar je dio zatvorenog sistema, održava se u čistom i ispravnom stanju, kao i ograđeni dio oko rezervoara, te ne postoji mogućnost kontaminacije vode'', rekli su za Bljesak.info iz Vodovoda, dodajući da je problem odlaganja otpada izvan njihove nadležnosti, a Grad Mostar bi trebao, preko inspekcijskih organa, riješiti taj problem.


Podsjetimo, zadnjih šest mjeseci je primijećeno sve veće odlaganje smeća, starih guma,autolimarskog i raznog otpada, kako pored i iznad bazena.

Iz Inspekcije za komunalne poslove za Bljesak.info su rekli kako su upoznati s ovim slučajem, te će zajedno s Vodovodom pokušati riješiti ovaj problem.
''Ovaj dio je prošle godine u potpunosti očišćen i ograđen, no neodgovorni građani bacaju otpad i dalje. Pokušat ćemo ovaj dio ograditi zidom kada se opet očisti'', rekli su nam iz komunalne inspekcije, objašnjavajući kako ne znaju na koji način bi mogli spriječiti ovakve situacije, jer je stanovništvo ugroženo.

Kopirati
Drag cursor here to close