Povelja

Općina Stolac i Općina Velika potpisuju sporazum o prijateljstvu i suradnji

Gospodarstvo / Flash | 29. 09. 2016. u 16:23 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općina Stolac i Općina Velika iz Republike Hrvatske, u petak 30. rujna 10:00 sati u salonu Općine, potpisat će sporazum o prijateljstvu i suradnji, priopćeno je.

Cilj ovoga sporazuma između dviju općina je uspostavljanje trajnih prijateljskih odnosa i unapređivanje postojeće gospodarske, znanstvene, kulturno-obrazovne, športske, turističke i drugih oblika suradnje, navedeno je iz ureda načelnika Općine Stolac Stjepana Boškovića.

Poseban naglasak je na razmjeni kulturnih dobara i događanja, te na zajedničkom stvaranju i djelovanju čime će obogaćivati kulturni život ovih dviju općina.

Kao budući most suradnje između Općine Velika i Općine Stolac izdvaja se razvoj veza između mladih ljudi, te njihovih udruga i ustanova.

Načelnici dviju općina izražavaju zajedničku želju za utemeljenjem suradnje na svim područjima od zajedničkog interesa. Načelnik Općine Velika, Vlado Boban, će tom prilikom posjetiti prvi dan poljoprivredno-turističke sajamske manifestacije Hercegovački plodovi Mediterana.

Ova jedinstvena sajmska manifestacija, koju Udruga Hercegovački plodovi Mediterana i Javna ustanova Radimlja organizira uz pomoć Općine Stolac, organizira se po deveti put i otvorena je za posjetitelje u petak, 30. rujna i subotu, 1. listopada. Svečano otvorenje Sajma je u 11:00 sati u gradskoj športskoj dvorani, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close