Projekti

Općina Široki Brijeg odgovara na izjave ministra Lijanovića

Gospodarstvo / Flash | 11. 06. 2014. u 09:27

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu učestalih pitanja o realizaciji višemilijunskih projekata na području općine Široki Brijeg, a nakon što je o nekim projektima govorio federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivanković Lijanović, iz te su općine priopćili kako su pripreme i počeci višemilijunskih projekata u Širokom Brijegu započeli prije više od četiri godine.

Iz Općine Široki Brijeg ističu kako se to ponajprije odnosi na projekt "Vodoopskrba i sanitacija u FBiH" (Watsan) te "Projekt rekonstrukcije sustava za navodnjavanje na području Općine Široki Brijeg", o kojima su, kako navode, redovito izvještavali javnost.

U priopćenju se napominje kako je za projekt "Vodoopskrba i sanitacija u FBiH" financijski ugovor između predstavnika Europske investicijske banke (EIB) i predstavnika BiH (Ministarstva financija i trezora BiH, Federalnoga ministarstva financija i Federalnoga ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva) potpisan još 18. kolovoza 2008., dok je nakon višegodišnjih priprema Svjetska banka polovicom 2012. godine odobrila financiranje Projekta rekonstrukcije sustava za navodnjavanje na području Općine Široki Brijeg podprojekta pod nazivom "Mostarsko blato".

"Vrijedno je istaknuti kako je općina Široki Brijeg, uz općinu Goražde, prva Općina u FBiH koji je ušla u ovaj projekt. Početku realizacije ovog projekta, vrijednog 5,5 milijuna KM, prethodilo je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa i ishođenja potrebnih dozvola za radove na rekonstrukciji sustava, koordiniranje realizacije projekta na terenu, te formiranje udruga korisnika vode, što je u potpunosti ispoštovano od strane Općine. Financijska sredstva za ovaj projekt su nepovratna za Općinu Široki Brijeg", navodi se u priopćenju.

"Iz naprijed navedenog vidljivo je kako su pripreme i početak realizacije projekata "Vodoopskrba i sanitacija u FBiH" (Watsan) i Rekonstrukcije sustava za navodnjavanje na području Općine Široki Brijeg' počele puno prije nego je 'federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva' imenovan na tu dužnost", zaključuje se u priopćenju iz Općine Široki Brijeg.

Kopirati
Drag cursor here to close