Najava

Online BHdiaFor u travnju okuplja investitore: Dijaspora se vraća kući!

Pored poduzetnika i investitora, organizatori pozivaju studente i istraživače da se pridruže diskusiji.
Gospodarstvo / Flash | 17. 03. 2021. u 16:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Biznis centar bh. dijaspore i udruženje “Naša perspektiva” najavili su danas otvaranje registracije za 7. Biznis forum bosanskohercegovačke dijaspore (BHdiaFor), koji će se održati u online prostoru 14. travnja te će okupiti investitore iz zemlje i svijeta.

''Poruka ovogodišnjeg izdanja BHdiaFor-a je 'Dijaspora se vraća kući', gdje želimo poručiti da će 2021. godina biti godina ekonomskog oporavka naše zemlje i da dijaspora igra ključnu ulogu u podršci novom iskoraku u razvoju i obnovi privrede nakon udara izazvanog pandemijom. Online putem ćemo okupiti investitore koji su već napravili pozitivne priče u našoj zemlji, te podijeliti naučene lekcije lokalnih zajednica koje su napravile veliki iskorak kada je u pitanju mobilizacija poslovnog potencijala dijaspore“, poručio je Armin Alijagić, rukovodilac Biznis centra bh. dijaspore.

Registracija za BHdiaFor je slobodna i dostupna svima koji su zainteresovani za poduzetništvo, dijasporske investicije, poslovnu saradnju i nove prilike za ekonomski razvoj.

Pored poduzetnika i investitora, organizatori pozivaju studente i istraživače da se pridruže diskusiji. Registracija je otvorena na linku.

''Pokrovitelj ovogodišnjeg skupa je USAID kroz projekat „Diaspora Invest“, koji je u posljednje četiri godine podržao preko 140 poduzeća pokrenutih zahvaljujući inicijativi ili direktnoj investiciji bh. iseljeništva. Naši partneri su Vlada Kantona Sarajevo, Grad Prijedor i Općina Lopare. Sa ovim lokalnim zajednicama ćemo razgovarati o tajnama njihovog uspjeha u suradnji sa dijasporom. Vrijeme je da pošaljemo poruku – otvoreni smo za investicije, poduzetnici i dalje rade vrijedno na stvaranju novih radnih mjesta i pokretanju novih poslovnih projekata'', zaključio je Alijagić.

Kopirati
Drag cursor here to close