U likvidaciju i službeno

Oduzeta dozvola Banci Srpske

Gospodarstvo / Flash | 10. 05. 2016. u 15:25 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rješenje o oduzimanju dozvole za rad Banci Srpske, koje je 27. travnja ove godine donijela Agencija za bankarstvo RS, sutra će postati konačno, pošto Vlada RS kao većinski vlasnik banke u zakonskom roku nije uložila prigovor Upravnom odboru ove Agencije.

"Imajući u vidu činjenicu da u zakonskom roku nije uložen prigovor Upravnom odboru Agencije za bankarstvo Republike Srpske, predmetno rješenje o oduzimanju dozvole postaje konačno sa 11. svibnjem 2016. godine. Konačno rješenje bit će objavljeno u Službenom glasniku Republike Srpske i u jednom domaćem dnevnom listu koji se izdaje na teritoriji Republike Srpske, te u jednom dnevnom listu koji je dostupan na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine i Distrikta Brčko, naveli su u priopćenju iz Agencije za bankarstvo Republike Srpske.

Rješenje o oduzimanju dozvole za rad doneseno je na prijedlog privremenog upravnika, te na osnovu pokazatelja koji ukazuju da je kapital Banke negativan i da akcioneri Banke nisu, i pored više puta produžavanih rokova, osigurali povećanje kapitala Banke do propisanog zakonskog minimuma.

"Agencija za bankarstvo Republike Srpske donijela je Odluku o pokretanju postupka likvidacije Banke i imenovala likvidacijskog upravnika, koji je dužan sačiniti plan likvidacije i postupak likvidacije provoditi po prioritetima u skladu sa odredbama člana 119. Zakona o bankama Republike Srpske. Za likvidacijskog upravnika imenovan je Petar Mićić, diplomirani ekonomist. Agencija za osiguranje depozita Bosne i Hercegovine je u obavezi da postupak isplate osiguranih depozita, odnosno depozita do 50.000 KM, pokrene najkasnije u roku od 30 dana od dana oduzimanja dozvole za rad", stoji u priopćenju Agencije.

Kopirati
Drag cursor here to close