Godišnja skupština

Održana redovita skupština Udruge pčelara ''Broćanska kadulja“ Čitluk

Gospodarstvo / Flash | 15. 04. 2014. u 09:54 J.Z.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Godišnja skupština Udruge pčelara „Broćanska kadulja" Čitluk održana je jučer u Hotelu „Brotnjo" u Čitluku.

Na početku sjednice izabrana su radna tijela skupštine, nakon čega je skupština pod predsjedanjem predsjednika Udruge Miroslav Ostojić jednoglasno usvojila izvješće Predsjedništva, financijsko izvješće i izvješće Nadzornog odbora.

Podnoseći izviješće Predsjedništva predsjednik Ostojić je kazao kako je Udruga i ove, kao i prethodnih godina, aktivno radila i pratila sva događanja vezna za zakonsku regulativu i ostvarivanje poticaja, napominjući kako članovi Udruge ni u 2013. godini nisu ostvarili pravo na poticaje Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Na kraju svog izvješća predsjednik Ostojić podsjetio je prisutne na Sajam meda koji se svake godine održava u Međugorju i na radionicu o proizvodnji paketnih rojeva i uzgoju matica koju je Udruga organizirala u travnju 2013. godine. Izvješće Predsjedništva usvojeno je jednoglasno, kao i ostale točke dnevnog reda.

Uz čitlučke pčelare, Skupštini su nazočili predsjednik OV Čitluk Marin Radišić ispred Općine Čitluk, predstavnici pčelarskih udruga iz Vrgorca, Metkovića, Opuzena i iz brojnih hercegovačkih općina.

A Skupštini su također nazočili direktor Veterinarskog zavoda Mostar Milan Andrijanić, veterinari Veterinarske stanice Čitluk, vlasnik pčelarske firme Medicom iz Gruda Željko Mikulić, proizvođač košnica Rakita Miloš i brojni drugi gosti.

Poseban gost jučerašnje Skupštine bio je prof. Matija Bučar koji je održao predavanje na temu: „Sadnja i uzgoj medonosnog bilja“. U okviru svog predavanja prof. Bučar je predstavio dvadesetak medonosnih biljaka i govorio o vlastitim i iskustvima kolega u uzgoju medonosnih biljaka. Govoreći okupljenima na predavanju prof. Bučar se dotaknuo i ekološke proizvodnje meda, zaključujući kako med proizveden na ovaj način ima jako dobru kvalitetu i šansu za izvozu u bogate zemlje.

Na kraju predavanja prof Matija Bučar odgovarao je na upite vezane za temu koju izlagao.

Kopirati
Drag cursor here to close