blagaj

Održana javna rasprava "Zaštitimo Bunicu, spomenik prirode"

Gospodarstvo / Flash | 22. 12. 2015. u 09:19 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon akcije mještana sela Malo Polje s ciljem informiranja javnosti o divljoj gradnji na zaštićenom dijelu rijeke Bunice, zastupnik Parlamenta Federacije, Dennis Gratz (Naša stranka), danas je posjetio lokalitet Bunice.

Također, zajedno sa Nasihom Pozder, eksperticom u oblasti urbanog planiranja i zelenih politika, je sudjelovao na javnoj raspravi "Zaštitimo Bunicu, spomenik prirode" koja se održala u Domu kulture u Blagaju.

"Danas ću uputiti pitanje prema Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva jesu li upoznati sa započetom bespravnom gradnjom na području rijeke Bunice, te je li Agencija za vodno područje Jadranskog mora Mostar uradila išta po pitanju uzurpacije ovog prostora", kazao je Dennis Gratz.

"Naša stranka je reagirala po ovom pitanju, te kroz niz inicijativa pokušavamo probuditi svijest o problemu. Inače, Gradsko područje Jugoistok duži je niz godina potpuno zapostavljeno od strane vlasti s simboličnim iznosima kapitalnih investicija, a istovremeno je prostor gdje se događaju i dopuštaju stvari kakva je divlja gradnja", kazao je Rijad Durkić, moderator diskusije i potpredsjednik Gradskog odbora Naše stranke Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close