Kućne radinosti

Održan ''Sajam za novi dan'': Žene iz pet gradova predstavile svoje male biznise

Gospodarstvo / Flash | 10. 12. 2015. u 18:02 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Treći ''Sajam za novi dan'' održan je danas u Sarajevu tijekom kojeg su žene iz pet gradova s područja Bosne i Hercegovine predstavile svoje male biznise, odnosno proizvode koje nude na tržištu.

Žene iz Sarajeva, Zenice, Goražda, Mostara, Vareša i Širokog Brijega uspješno se bave proizvodnjom različitih domaćih proizvoda poput mlijeka, jaja, sira, kolača, različitih zdravih napitaka te izradom predmeta "kućne radinosti".

Sajam je bio prilika za sve posjetitelje da probaju i kupe neke od proizvoda u vrijeme praznika, a mnogi od njih su prigodni za poklone.

Ranije ove godine, 12 žena sa širih područja Mostara, Sarajeva i Zenice potpisalo je ugovore s Udruženjem INFOHOUSE kroz koje su im osigurani grantovi u iznosu od po 1.900 KM kako bi pokrenule vlastite biznise.

Sa ovim grantovima ženama je omogućeno da razviju svoju poslovnu ideju ili mali biznis kojim se već bave, a podrška uključuje i stručnu pomoć, edukacije te plasman i promociju proizvoda.

Sajam je organiziralo Udruženje INFOHOUSE u okviru Projekta ''Reci NE nasilju, reci DA ekonomskoj neovisnosti '' uz podršku američko veleposlanstvo u BiH, te Sparkasse fondacije iz Beča.

Partneri projekta su organizacije Medica, Fondacija lokalne demokracije i Udruženje žena BiH, priopćeno je iz udruženja INFOHOUSE .

Kopirati
Drag cursor here to close