Mostar

Odgovor UniCredit banke vezano za (ne)dostavljanje izvoda na kućnu adresu

Gospodarstvo / Flash | 30. 01. 2017. u 13:10 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''UniCredit Bank d.d. je utvrdila potrebu za smanjenjem broja neisporučenih izvoda, odnosno za otklanjanjem rizika isporuke izvoda po računima osobama koje nisu stvarni vlasnik računa'', stoji u odgovoru upućenom udruzi Futura na upit oko prigovora klijenata ove banke koji su iskazali nezadovoljstvo odlukom banke da se mjesečni izvodi više neće dostavljati na kućne adrese.

Kako je čuvanje bankarske tajne (pod istom se naročito smatraju podaci o stanju i prometu na računima klijenata) najviši prioritet Banke, ističu iz UniCredit Bank d.d. , a izvodi sadrže povjerljive podatke o stanju i prometima po računima, u obvezi su učiniti sve napore da otklone spomenuti rizik neovlaštenog pristupa i zloupotrebe u situacijama kada izvod dospije u ruke osobe koja nije stvarni vlasnik računa, bilo da je riječ o pripadniku istog kućanstva kao što je vlasnik računa ili o izuzimanju izvoda iz pretinca.

''Zloupotrebe privatnosti, posebno osobnih podataka, pojave su kojih građani, na žalost, postanu svjesni uglavnom kada šteta već nastane. Svjesni rizika i potencijalne štete za svoje klijente, Banka je pokrenula inicijativu usmjeravanja isporuke izvoda klijentima elektronskim putem ili uz preuzimanje u poslovnicama Banke bez naplate naknade'', stoji u odgovoru UniCredit Bank d.d. te dodoaju kako će Banka će svim klijentima koji to budu zahtijevali bez odlaganja omogućiti daljnju dostavu izvoda na kućnu adresu.

Kopirati
Drag cursor here to close