„9. januar“

Od ponedjeljka naplata cestarine na dionici Doboj-Prnjavor

Gospodarstvo / Flash | 21. 12. 2016. u 16:54 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od ponedjeljka, 26. prosinca, počinje naplata cestarine na novoizgrađenoj dionici autoceste '9. januar' Banja Luka – Doboj, na pravcu od Doboja do Prnjavora. Korištenje autoceste najmanje će platiti vlasnici vozila prve kategorije, u koju spadaju putnička vozila, motocikli, trocikli i četvorocikli, kao i laka komercijalna vozila i za njih je cijena cestarine četiri KM.

Vlasnici vozila druge kategorije, u koju spadaju putnička vozila s prikolicom ili karavani, vožnju autoputem '9. januar' platit će osam KM, dok će vozači vozila treće kategorije, odnosno autobusi i kamioni, na ime cestarine izdvojiti 12 KM.

Za vozila četvrte katerogije, odnosno vozila sa četiri i više osovina ili kamioni sa prikolicom, autobusi sa dvoosovinskom prikolicom i tome slično, cestarina iznosi 20 KM.

Naplata cestarine na spomenutoj dionici odvijat će se kroz nešto drugačiji vid otvorenog sustava, koji se od sustava naplate cestarine na autocesti E 661 Gradiška – Banja Luka razlikuje u tome što ima dvije ulazno/izlazne rampe, priopćeno je iz javnog poduzeća 'Autoputevi Republike Srpske'.

Princip plaćanja je da vozači ulaze na autocestu na jednom od dva postojeća naplatna mjesta, odnosno u Prnjavoru i/ili Kladarima kod Doboja, bez zaustavljanja, a cijenu vožnje plaćanju prilikom izlaza na bilo kojem od spomenutih naplatnih mjesta.

Naplata cestarine odvijat će se na ovaj način sve do završetka druge dionice autoceste '9. januar', na pravcu od Prnjavora do Banje Luke, kada je predviđeno zatvaranje kompletnog sustava naplate na postojećim dionicama mreže autocesta u Republici Srpskoj.

Cestarina se može plaćati konvertibilnim markama, efektivnim stranim novcem, gotovinskim plaćanjem, bankovnim karticama, kao i elektronskim putem, pomoću TAG uređaja.

Kopirati
Drag cursor here to close