Nove linije

Od ljeta 2016. iz Beograda let izravno za New York

Gospodarstvo / Flash | 11. 12. 2015. u 13:42 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Avioni srpske nacionalne kompanije "Air Serbia" letjet će od lipnja pet puta tjedno za New York, najavio je generalni direktor "Air Serbie" Dane Kondić.

On je za kompanijski magazin "Elevate", rekao da će izravan let za SAD biti uveden nakon dobivanja odobrenja.

"Nakon što dobijemo odobrenje regulatornih vlasti uvest ćemo izravan let za SAD, koji se u regiji čeka od 1992. godine", izjavio je Kondić, prenosi Srna.

Prema planu "Air Serbie", letovi za New York radnim danima odvijat će se avionom "Airbus 330", a vikendom putnici na toj liniji letjet će "Air Berlinom", bliskim partnerom "Air Serbie".

Aerodrom JFK u New Yorku će biti prva dugolinijska destinacija Air Serbie od njenog osnivanja prije dvije godine, a letovi će se odvijati prvim širokotrupnim avionom koji će tim povodom stići u flotu.

Na konferenciji za medije na kojoj su bili prisutni premijer Srbije Aleksandar Vučić, Siniša Mali gradonačelnik Beograda i predsjednik NO kompanije Air Serbia, te potpredsjednik NO Air Serbia, te predsjednik i generalni direktor Etihad airwaysa James Hogan.

Ovom prilikom prikazani su i najnoviji rezultati poslovanja, zaključno sa trećim kvartalom ove godine koji po svim parametrima bilježi porast. broj putnika za 11 posto, polijetanje na vrijeme za 8 posto i dostiglo je 80 posto, operativni prihodi za 26 posto, prijevoz tereta za 30 posto itd.

Kopirati
Drag cursor here to close